het Dok

Beatrijs Douma de Kok

Beatrijs Douma de Kok

Specialisaties:

Fysiotherapeuten het Dok

Beatrijs Douma de Kok

Ik ben praktijkhoudster van de praktijk voor fysiotherapie en oedeemtherapie "Het DOK".

Beatrijs Douma de Kok

Ervaring

Ik heb inmiddels ruim 30 jaar ervaring als fysiotherapeut en oedeemtherapeut. Ik ben gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met oncologische aandoeningen, longziekten en diverse vormen van (lymfe) oedeem. Lees meer...
Ik heb een aantal jaren in Duitsland gewerkt en lange tijd in de eerste lijn in Groningen.

Visie

Sinds 2011 voer ik mijn praktijk Het DOK. Ik ben deze praktijk gestart omdat ik vind dat gezondheidzorg persoonlijk en kleinschalig moet zijn met aandacht voor iedere individuele patiënt.

Ik vind het belangrijk dat u weer regie krijgt over uw eigen lichaam en zo uw kwaliteit van leven kan verbeteren. Ik maak samen met u een persoonlijk behandelplan met advies, behandeling en begeleiding, zodat u weer zo goed mogelijk de dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren en weer optimaal kunt bewegen.

De behandeling die u krijgt is wetenschappelijk onderbouwd en voldoet aan alle eisen van de ziektekostenverzekeraars. 

Silvia Pezzicari

Oorspronkelijk kom ik uit Italië en sinds 2017 woon ik in Groningen. Ik ben hier gekomen om fysiotherapie te studeren.

Silvia

Sinds ik mijn opleiding heb afgerond ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij Praktijk voor Fysiotherapie en Oedeemtherapie "Het Dok" in Stedum. In juli 2021 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Daarnaast heb ik in 2016 de opleiding Bewegingswetenschappen in Italië afgerond, bij de Università di Udine.

Ik heb een aantal jaren in de fitness- en sportwereld gewerkt, vooral met rugby teams. Mijn passie ligt met name bij knie- en enkelblessures, maar ik help graag mijn patiënten met algemene orthopedische klachten. Samenwerken met patiënten om hun doel te behalen vind ik erg belangrijk. Zodoende streef ik ernaar de best mogelijke fitheid voor mijn patiënten te bereiken, binnen hun mogelijkheden. Dit doe ik door middel van persoonlijke en betrokken begeleiding.

Dr. Rob Douma , Fysiotherapeut

Ik werk als fysiotherapeut bij Praktijk voor Fysiotherapie en Oedeemtherapie Het DOK in Stedum en ben gespecialiseerd in longpathologie en inspanningspathofysiologie bij longpatiënten, zoals COPD, longfibrose of Cystic Fibrose.

Rob Douma

Ervaring

Werkervaring heb ik opgedaan eerstelijns praktijken in Duitsland en Nederland. Daarnaast heb ik lang in het UMCG gewerkt, op vrijwel alle afdelingen, echter met name op de afdelingen hart en longziekten. Ik heb hier onder meer meegewerkt aan de ontwikkeling van het revalidatie protocol voor longtransplantatie patiënten en diverse projecten op de intensive care.

Onderzoek

Ik ben gepromoveerd in de medische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen op de betrouwbaarheid van spierkracht metingen en welke fysieke factoren spierkracht bepalen. In dat kader heb ik normwaarden voor spierkracht ontwikkeld voor volwassenen en kinderen in Nederland.

Relevantie spierkracht

Goede spierkracht en betrouwbare meetmethoden blijken steeds belangrijker. Afgenomen spierkracht hangt sterk samen met fysieke zelfstandigheid, met val ongelukken thuis of met de (elektrische) fiets. Bij ouderen neemt de spierkracht, met name na 70 jaar met een aantal procenten per jaar af. Daarom is voldoende spierkracht, en onderhoud hiervan met name van de beenspieren erg belangrijk om de ongelukken te voorkomen. Proefschrift: Clinical muscle strength measurements: reference values and reliability

Onderwijs

Naast mijn werk als fysiotherapeut, onderzoeker docent heb ik cursussen ontwikkeld en gegeven om collegae te scholen in het interpreteren van longfunctie en inspanningsgegevens van longpatiënten. Daarnaast ook aan patiënten om hun longziekte beter te leren begrijpen en om hiermee mee om te gaan.

Functies

Fysiotherapeut: Praktijk voor Fysiotherapie en oedeemtherapie "het Dok", Docent op de Academie voor Gezondheidsstudies van de Hanzehogeschool Groningen, onderzoeker bij de Research Group for Healthy Aging, Allied Healthcare and Nursing ook van de Hanzehogeschool

Publicaties

  • Reliability of the Q Force; a mobile instrument for measuring isometric quadriceps muscle strength.
  • Measuring Quadriceps strength in adults with severe or moderate intellectual and visual disabilities: Feasibility and reliability.
  • Construct validity of functional capacity tests in healthy workers.
  • Reference values for isometric muscle force among workers for the Netherlands: a comparison of reference values.
  • Peripheral muscle force and exercise capacity in lung transplant candidates.
  • Klinisch redeneren volgens de HOAC II

 

© 2024Het Dok | Disclaimer | Privacybeleid